Arealinformation: fiskedata fra DTU Aqua

Fiskedata indsamlet af DTU Aqua er tilgængelige på Arealinformation (DAI).

På Danmarks Arealinformation er der to måder, hvorpå du kan fremsøge fiskedata.

1. Ved brug af temamenuen

2. Ved brug af "Simpel søgning" - Hvilket er nemmest, hvis du kender stationsnr. i forvejen

Trin for trin guide - ved brug af temamenu

1.

Når du kommer ind på Arealinformation anbefales det, at du slår menuen til. Det gør du ved at trykke på menuknap.PNG , der er placeret i øverste højre hjørne. Herefter vil menuen komme frem øverst i billedet.

2.

Yderst til venstre er der en temaliste over alle de lag, du kan se på Arealinformation. Her åbner du menuen ved at trykke på det lille kryds og sætte hak i "Fisk i vandløb". Derefter zoomer du ind på det område, du er interesseret i.fisk1.PNG

3.

For at få adgang til selve signaturforklaringen skal du trykke på den lille pil, der er placeret til venstre for "Fisk i vandløb"

4.

Du højreklikker på den målestation i kortet (det røde punkt), du er interesseret i, og vælger "Hvad findes her?"

Ude i venstre side fremkommer resultatet. Ved at markere stjernen bliver punktet du har valgt gult.

5.

Du trykker på "Vis artlist"

Hvorefter du får nedenstående liste frem.

Under feltet "dataansvar" kan du se hvilken myndighed der har ansvaret for dataene. Det er også den myndighed du skal kontakte, hvis du har spørgsmål.

Det er muligt at gemme rapporten i forskellige formater.

Trin for trin - ved brug af simpel søgning

Når du kommer ind på arealinformation, kan det anbefales, at du slår menuen til. Det gør du ved at trykke påmenuknap.PNG, der er placeret i øverste højre hjørne. Herefter vil menuen komme frem øverst i billedet.

1.

Du går ind under fanen "Andre værktøjer" og vælger "simpel søgning"

Nedenstående søgefunktionen kommer frem

2.

Her vælger du "Fisk i vandløb" under "Forspørgselslag".  I feltet yderst til venstre vælger du stationsnr. (målestation) og indtaster nummeret på stationen og trykker på "Kør".

Hvorefter du får nedenstående resultat, hvor du kan hente artslisten, der er tilknyttet stationen.