Arealinformation: Opdatering af indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse

Det er nu muligt for de kommunale sagsbehandlere, at indberette afgrænsninger for indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse til Danmarks Arealinformation, hvor de kan ses og hentes af alle og samstilles med andre miljødata, som er tilgængelige på Danmarks Arealinformation.

For at temaet giver størst mulig værdi, opfordres de kommunale sagbehandlere til at registrere indsatsplanernes afgrænsning så præcist som muligt, dvs. at polygonet så vidt mulig kun inkluderer områder, hvor der implenenteres indsatser. Dette vil gøre det muligt at lave arealopgørelser på baggrund af temaet. Nedenfor er der lavet en trin for trin-guide til hvordan du finder temalaget "indsatsplaner"

Trin for trin-guide - Find temalaget "indsatsplaner" på Arealinformation

1.

(http://arealinformation.miljoeportal.dk/distribution/)

2.

Fold temagruppen "Drikkevand og grundvand ud"

3.

Marker temaet "Indsatsplaner"

Figur 1: Markering af, hvor temaet Indsatsplaner er lokaliseret på Danmarks Arealinformation. De markerede områder er udelukkende eksempler.

Opret Indsatsplaner på Danmarks Arealinformation

Hvis du ikke tegner dine polygoner direkte i Arealeditering, kan du tilføje en GIS-fil fra dit eget GIS-system og kopiere objekterne herfra. (Se eventuelt vejledning til Arealeditering for at lære om kopi-funktionen: Vejledning til Arealeditering).

OBS: Hvis du vil bruge en eksisterende GIS-fil er det en god idé at klargøre dine gis-filer, inden du logger på Danmarks Arealinformation. Så undgår du fejl ved upload. Vær derfor opmærksom på, at filen skal være en shape-fil. Hvis du er Mapinfo-bruger, skal filen derfor konverteres til shape. Desuden må filen ikke indeholde en z-kolonne, og kolonnenavnene må ikke indeholde æ, ø og å.

1.

(http://arealeditering.miljoeportal.dk/)

2.

Log ind via Danmarks Miljøportals brugerstyring. Du skal have rollen:
 miljoe_arealinfo_skriv_kom
hvori den nye rolle er indeholdt.
OBS: rollen får du tildelt af din lokale brugerstyringsadministrator.

3.

Vælg redigeringsprofilen: Redigering Kommune

Figur 2: Markering af, hvor man vælger redigeringsprofil på Danmarks Arealinformation.

4.

Tilføj din shapefil: Under fanen 'Andre værktøjer' findes 'Åbn shapefil', hvor du kan fremsøge og vælge din shapefil.

Figur 3: Markering af, hvor man uploader en shapefil til Danmarks Arealinformation.

5.

Rediger laget Indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse:

Figur 4: Markering af, hvor man uploader en shapefil til Danmarks Arealinformation.

6.

Kopier geometri fra uploadet shapefil: Under fanen 'Rette i data' vælges 'Kopier objekt' og klikkes på  objektet fra den oploadede shapefil for at markere objektet og bagefter på 'Kopier objekt' nederst :

Figur 5: Markering af, hvor man kopier geometrien fra den uploadede shapefil.

7.

Nu er selve geometrien kopieret og du skal udfylde data om den enkelte indsatsplan og trykke OK:

Figur 6: Markering af, hvor man kopier geometrien fra den uploadede shapefil.

OBS: I tekstfelterne kan der kun indtastes 300 tegn. Derfor kan det være nødvendigt at bruge forkortelser i tilfælde, hvor der er f.eks. indgår mange stednavne.

8.  Tryk gem:

9.  Nu er der oprettet en ny indsatsplan.

10. Hvis du har brug for hjælp, så tjek vores helpcenter: https://danmarksmiljoeportal.zendesk.com/hc/da

Kontakt vores support på support@miljoeportal.dk eller 7254 6464. Telefonen er åben alle hverdage kl. 9-14.