Naturdata: Sådan ser du hvilke arter der er fundet

I Danmarks Naturdata, kan du hurtigt fremsøge arter, som er fundet i forbindelse med myndighedernes naturovervågning. Ved at benytte denne søgeindgang, fremsøges

Du åbner Danmarks Naturdata ved at klikke på dette link: Danmarks Naturdata

1. Klik på "Start søgning" under afsnittet "Søg arter", som vist nedenfor

2. Start din søgning med at zoome til et område på kortet, evt. ved at indtaste en adresse i adressesøgningen i øverste højre hjørne.

3. Når du har fundet det område på kortet, du vil søge i, kan du vha. tegneværktøjerne ud for ”Vælg område” indtegne dit ønskede område til din søgning. Brug tegneværktøjerne til at indtegne søgeområde. Brug cirkel, firkant eller selvvalgt polygon som søgeområde.

4. Ved tryk på ”Søg” fremsøges alle arter, som er fundet ifm. overvågningsaktiviteter registreret i Naturdatabasen. Søgeresultaterne vises i venstre side under det blå område.

5. På resultatlisten fremgår navnene på de arter, som er fundet ud fra din søgning med både dansk og latinsk betegnelse. Ved klik på et artsnavn, vises de registreringer, hvor arten er observeret, i indenfor dit indtegnede område i kortet. Du kan også klikke på ”Vis alle” for at få vist alle søgeresultater, bestående af registreringer med artsfund.

6. For at se mere data, kan du se data vedr. de fremsøgte registreringer, ved at klikke i knappenålen som findes i centrum af hver registrering i kortet. Du kan også eksportere dine søgeresultater i fire forskellige formater: både som alm. data og i geodataformat.

Bemærk at du kun kan eksportere data fra 100 registreringer ad gangen. Hvis du har fremsøgt arter i mere end 100 forskellige registreringer, vil kun arter fra de første 100 registreringer komme med i eksportfilen.