Hvordan kan jeg fremsøge sager i E-arkivet?

På e-arkiv kan man foretage søgninger på elektroniske sager, ud fra en række af specifikke parametre.
Nedenfor, er en beskrivelse af hvordan søgninger foretages indenfor hvert af de enkelte parametre:

1. Hvordan søger jeg på CPR-nummer?
Klik på ”Avanceret søg”. Indtast CPR-nummer eller de første seks cifre af CPR-nummeret i journalfeltet, eller under ”Sagspart”.

2. Hvordan søger jeg på geografisk placering?
For at foretage en søgning på en geografisk placering, klik på ”Avanceret søg”, og herefter på ”Geografisk søgning”.
På det fremkomne kort, markeres et område ved at venstreklikke og tegne med musen. For at afslutte tegningen, højreklikkes med musen.
Supplér evt. denne søgning med søgeord som eks. sagstitel, emneord, matrikel-(/ jordstykke-)nummer.
Klik herefter på søg.

3. Hvordan søger jeg på journalnummer?
Klik på ”Avanceret søg” og skriv journalnummeret, med eller uden årstal, eller en del af journalnummeret.
Bemærk: Sager fra Vestsjællands Amt skal fremsøges uden årstal. Sager fra Sønderjyllands Amt og Ribe Amt skal fremsøges med årstal/journalnummer, dvs. eksempelvis 2005/2222.

4. Hvordan søger jeg på Modtagermyndighed?
Klik på ”Avanceret søg”. Under ”Modtagermyndighed” vælges den ønskede modtagermyndighed.

5. Hvordan søger jeg på sagstitel / -navn?
Klik på ”Avanceret søg”. I feltet ”Titel”, kan der søges på ord fra sagstitlen / -navnet, eks. firmanavn, adresse, personnavn.

6. Hvordan søger jeg på sagspart?
Klik på ”Avanceret søg”. Under ”Sagspart” kan du søge på eks. CPR-nummer, navn, adresse, rolle og / eller e-mail.
Søgekriterier skrives i de respektive felter.

7. Hvordan søger jeg på søgeord?
Klik på ”Simpel søgning”. Skriv de ønskede søgeord, i feltet ”Søgeord”, og klik på ”Søg”.

8. Hvordan søger jeg på årgange/datoer?
Klik på ”Avanceret søg”. Skriv dato, måned og år, i felterne ”Fra” og ”Til”, som dd-mm-yyyy – eks. 31-12-2012, eller 01-01-2013

Bemærk: For Fyns Amt skrives i journalnummerfeltet %-årstal, f.eks. %-93.