Webservices: WMS-service i MapInfo - projektion og GetCapabilities

Denne artikel henvender sig til dem som vil vise temalag fra Danmarks Arealinformation i deres MapInfo desktop-GIS.

Denne artikel omhandler det at trække en service ind i Mapinfo.

Projektion

Jf. nedenstående vælger MapInfo selv EPSG:25832, som standard (nedenstående billede).

Det er dog muligt at vælge en anden projektion:

GetCapabilities

OBS!

Det giver en fejlmelding når du bruger linket for ”getcapabilities”. Det er IKKE den der skal anvendes inde i GIS programmet, såfremt du ikke ligefrem vil sætte div. Variable. Ofte kan den fulde streng inkl. Variable, give læseproblemer for GIS programmerne, da de selv helst vil udfylde variable i kaldet. Derfor – forsøg at anvende den ”rene” streng: http://arealinformation.miljoeportal.dk/gis/services/public/MapServer/WMSServer