Arealinformation: Sådan danner du en jordforureningsattest

På Arealinformation kan du danne en jordforureningsattest for en matrikel.

Trin for trin-guide

1) Åbn Danmarks Arealinformation

2) På kortet vil du i venstre side se, at der er adskillige temaer defineret. Find temaet 'Matrikulære grænser (GST)' og fold temaet ud ved at klikke på det lille (+) foran temaet.

3) Hvis du vil hente en jordforureningsattest på en grund, skal du først finde den matrikel som attesten skal omhandle. Zoom derfor ind på det område, du er interesseret i og vær opmærksom på, at zoomniveauet gør undertemaerne markérbare. Slå det undertema til, der hedder 'Jordstykker (Matrikel)' og afvent, at det valgte undertema kommer til syne. De røde afgrænsninger der kommer frem illustrerer de adskillige matrikler, der befinder sig på det område, du er zoomet ind på.

4) Hvis du højreklikker en enkelt gang i den matrikel, du ønsker at hente en jordforureningsattest for, så vil en lille menu-boks komme frem. Her skal du vælge "Hvad findes her?", hvorefter du i højre side kan se, at der arbejdes på at hente en resultatliste frem.

OBS! Du kan også vælge, som fremgangsmåde, at åbne værktøjslinjen. Derefter kan du klikke værktøjet "Information(punkt)" til, som vist nedenfor, hvilket giver dig mulighed for at klikke direkte i matriklen, hvorefter resultatlisten vil fremkomme.

5) Du klikker nu en enkelt gang på matrikelnavnet, som er efterfulgt af et matrikelnummer, hvorefter en hvid boks kommer frem. Den valgte matrikel, vil nu være markeret med gul på kortet, og du vil i boksen have mulighed for at åbne "Links" funktionen, hvori jordforureningsattesten er at finde i pdf-format som kan gemmes lokalt.

OBS! der kan gå et lille stykke tid før attesten kommer frem alt efter browservalg. Man kan med fordel prøve at klikke i pdf-vinduet, hvis det fortsat er mørkegråt.

Oplever man fejl ved dannelsen af attesten, kan man kontakte supporten hos Miljøportalen som kan tage hånd om sagen.