Editering - login og start (kun for sagsbehandlere)

Redigering kun for sagsbehandlere

For at kunne redigere temaer, objekter og tilhørende data i Danmarks Arealinformation kræves der et log-in, da det kun er myndigheder, der har tilladelse til at rette i de offentligt tilgængelige informationer i Arealinformation

For at redigere i et tema – tilføje eller ændre objekter eller data/attributter – skal du logge på Arealeditering

Dette site indeholder redigeringsfunktioner og kortlag til redigering. Derudover indeholder sitet de samme funktioner og kort som Danmarks Arealinformation uden redigering. Du kan derfor bruge dette site til alle typer af sagsbehandling - med eller uden redigering.

Log-in

Når du vælger ovenstående URL, er der to muligheder:

1. Du kommer direkte til Danmarks Arealinformation uden at logge ind. Dette gælder for brugere, der automatisk bliver lukket ind, når de logger på deres arbejdscomputer (hvis organisationen har en føderationsaftale med Danmarks Miljøportal).
  2. Du bliver bedt om at logge ind. Du skal logge ind med samme brugernavn og adgangskode, som du har fået gennem Miljøportalen, og som du evt. også benytter til andre fagsystemer i Miljøportalen.

For nye brugere

Er det første gang du skal logge ind på Miljøportalens brugeradministration, skal du først vælge din organisation, inden du kan indtaste brugernavn. Hvis din organisation ikke fremgår af listen, skal du vælge ”Anden organisation”. Efter at du har valgt organisation klikker du på ”Log-in”. Hvorefter du skal indtaste brugernavn og adgangskode.

Når du er logget ind, åbner Danmarks Arealinformation automatisk. Du har nu adgang til at redigere i de lag, som du gennem din brugerkonto, har rettigheder til.

Start en redigeringssession

Vælg redigeringsprofil

I første omgang ligner redigeringssitet det ”normale” Arealinformation (sitet som kan tilgås uden log-in). Du skal skifte til profilen ”Redigering,” for at kunne editere i dine temaer. Der findes flere redigeringsprofiler; tilpasset rettighederne for kommunerne, regionerne eller de statslige parter. Når fx profilen ”Redigering Kommune” er valgt, indgår kun de lag, som kommunerne har rettigheder til at redigere i. Når redigeringsprofilen er valgt, er redigeringsværktøjerne tilgængelige i værktøjsfanen ”Rette i data”.

Se Miljøportalens film om editering:

Film om Editering

Introduktion til editering

Opret en geometri

Rediger en geometri

Foren to geometrier

Slette et object/polygon på editering

Vores skriftlige vejledning til arealeditering:

Vejledning til online-redigering på Danmarks Arealinformations Editeringssite