Arealeditering ud over administrative grænser

Med det såkaldte samarbejdsmodul er det muligt at redigere hen over administrative grænser, fx en kommunegrænse.

Opretter du fx et objekt i laget ”Besigtigelse” (flader, linjer eller punkter) i din kommune som krydser ind over nabokommunen og gemmer det, forsvinder det fra kortet, fordi det bliver gemt som kladde, indtil nabokommunen har godkendt det. Du vil dog få nedenstående notifikation, når du har tegnet over en kommunegrænse.

Du kan se objektet der ligger til godkendelse ved at tænde det pågældende lag i gruppen ”Draft edits”. I eksemplet nedenfor er ”Draft edits” blevet gjort gennemsigtigt for at se, hvilke objekter der er fra ”Draft /Besigtigelse”, og hvilke der er fra ”Besigtigelse”.

Til godkendelsesprocessen er der tre værktøjsknapper i fanen ”Rette-i-data”. Disse værktøjer er også tilgængelige, når du ikke har valgt en redigeringsprofil.

Med knappen ”Vis rettelser til godkendelse” vises alle ikke-godkendte rettelser tilhørende dit log-in (dvs. CVR nr.).

Fra listen vælges det objekt, du gerne vil godkende eller afvise, ved at klikke på den gule stjerne. Derefter kan der klikkes på knappen ”Godkend udvalgte rettelser” eller på knappen ”Afvis udvalgte rettelser”.

Med knappen ”Vis rettelser til godkendelse” vises alle ikke-godkendte rettelser tilhørende dit log-in (dvs. CVR nr.).

Fra listen vælges det objekt, du gerne vil godkende eller afvise, ved at klikke på den gule stjerne. Derefter kan der klikkes på knappen ”Godkend udvalgte rettelser” eller på knappen ”Afvis udvalgte rettelser

Med knappen ”Vis rettelser til godkendelse” vises alle ikke-godkendte rettelser tilhørende dit log-in (dvs. CVR nr.).