Naturappl: Adgang til at redigere og kvalitetssikre

Som bruger, oprettet med en bruger i Danmarks Miljøportals brugerstyringssystem, kan du få adgang til at redigere og kvalitetssikre data i Naturdatabasen og til at indlægge nye data.

Kommunal bruger

Logger du ind som kommunal bruger skal du have én af de to roller:

Miljoe_natur_kom_konsulent (redigere data)

Miljoe_natur_kom (redigere og kvalitetssikre data) der begge giver adgang til besigtigelseslagene og artsfundslagene.

Miljoe_natur_kom_konsulent giver mulighed for at redigere data, og Miljoe_natur_kom giver mulighed for både at redigere og kvalitetssikre (og dermed offentliggøre) data.

Miljoe_natur_kom_konsulent gives typisk til studentermedhjælpere og konsulenter, mens Miljoe_natur_kom gives til kommunens sagsbehandlere.

OBS! Det er din lokale Brugeradministrator (IT-ansvarlig) der administrerer rettighederne.

Miljøstyrelsen

Er du fra Miljøstyrelsen, skal du have en af flg. roller:

Miljoe_natur_MC_konsulent (redigere data)

Miljoe_natur_MC (redigere og kvalitetssikre data) der begge giver adgang til NOVANA-naturtype og arts overvågningslagene, DEVANO kortlægningslagene samt artsfundslagene.

Miljoe_natur_MC_konsulent giver mulighed for at redigere data, og Miljoe_natur_MC giver mulighed for både at redigere og kvalitetssikre (og dermed offentliggøre) data.

Miljoe_natur_MC_konsulent gives typisk til studentermedhjælpere og konsulenter, mens Miljoe_natur_MC gives til sagsbehandlere.

OBS! Det er din lokale Brugeradministrator (IT-ansvarlig) der giver rettighederne.

Naturstyrelsen

Er du fra Naturstyrelsen, skal du have en af flg. roller:

Miljoe_natur_konsulent_nst (redigere data)

Miljoe_natur_nst (redigere og kvalitetssikre data) der begge giver adgang til arts overvågningslagene, DEVANO kortlægningslagene samt artsfundslagene.

Miljoe_natur_konsulent_nst giver mulighed for at redigere data, og Miljoe_natur_nst giver mulighed for både at redigere og kvalitetssikre (og dermed offentliggøre) data.

Miljoe_natur_konsulent_nst gives typisk til studentermedhjælpere og konsulenter, mens Miljoe_natur_nst gives til sagsbehandlere.

OBS! Det er din lokale Brugeradministrator (IT-ansvarlig) der giver rettighederne.

Eksterne organisationer og virksomheder

Hvis din organisation har en samarbejdsaftale med Danmarks Miljøportal, kan I indlevere data til Naturdatabasen, såfremt brugerne får tildelt flg. rolle:

Miljoe_natur_ekstern

OBS! Det er din lokale Brugeradministrator (IT-ansvarlig) der giver rettighederne.

Hvis du har spørgsmål til adgang til miljøportalens Systemer så prøv at læse under sektionen om "Adgang" eller send os en anmodning.