Arealinformation: Programmet åbner ikke

Hvis du forsøger at gå til http://arealinformation.miljoeportal.dk/distribution  og i stedet for Danmarkskortet får en hvid skærm med beskeden, at du skal installere Silverlight, skal du nærlæse denne artikel for at få hjælp til at løse problemet.

A. Valg af browser

For at åbne Danmarks Arealinformation skal du bruge browseren Internet Explorer. Det er desværre ikke muligt at bruge Arealinformation via Google Chrome, Firefox (kun gamle udgaver), Safari eller Microsoft Edge browseren.

Dette skyldes, at de ikke længere understøtter Silverlight, som kræves for at kunne åbne Danmarks Arealinformation.

Hvis du arbejder i en af disse browsere, kan du med fordel bruge Internet Explorer version 11.

B. Hvilket styresystem din computer har

Enkelte computere har ikke mulighed for at køre Silverlight. Dette gælder fx. hvis du er skiftet til Windows 10.

Du kan i artiklen Arealinformation på Windows 10 læse hvordan, du får Arealinformation til at køre med Windows 10.