Arealinformation: Gem projekt du har tegnet

Gem dit arbejde

Du kan i Danmarks Arealinformation gemme dit arbejde som projekt, dvs. et kort du har fundet frem til ved valg af udsnit og lag og evt. egne lag og tegninger.

Bemærk: Det er ikke muligt at gemme de punkter/ linjer/ polygoner du selv indtegner på Arealinformation som en GIS-fil til brug i eget GIS program.

Det er kun muligt at gemme selve kortet i Arealinformation, som du har frem på din skærm. Du kan gemme kortet som et projekt eller projektfil, som kun kan åbnes igen i Arealinformations brugergrænseflade.

Når du gemmer et projekt har du mulighed for selv at bruge det og arbejde videre på det senere, og du har også mulighed for at dele dit projekt med andre, f.eks. med sagsbehandler i kommunen.

- vælg væktøjet "Gem projekt" øverst til venstre i værktøjslinjen
- og udfyld dialogboksen med navn og projektnavn og evt. beskrivelse.

Når du næste dag vil arbejde videre på dit kort kan du finde dit projekt igen med knappen ved siden af:
Åbn projekt.

Det er også muligt at vælge optionen gem/åbn projektfil og på denne måde gemme projektet på sin egen pc.
Har du gemt projektet på din egen PC åbnes det også fra Arealinformation:

Der åbnes herefter et vindue (stifinder på din pc) hvor du kan se dit projekt gemt som gvsp-fil. Hvis du dobbeltklikker på filen vil Arealinformation åbne ens gemte kortudsnit:

BEMÆRK:  Miljøportalen sletter projekter som er gemt på serveren efter 4 uger. derfor rådes alle brugere til at gemme lokalt på egen PC. Dog er det kun projekter som er gemt med værktøjet "Gem projekt" som kan deles med andre, f.eks. sagbehandler i kommunen.