Arealinformation på Windows 10

Hvordan får jeg Arealinformation til at køre på min Windows 10?

Danmarks Arealinformation (http://arealinformation.miljoeportal.dk/distribution/) fungerer også i Windows 10.

Når du i Windows 10 åbner Danmarks Arealinformation, vil du blive bedt om at installere Microsoft Silverlight.

Dette sker fordi Silverlight ikke er tilgængeligt i Microsoft Edge browseren (markeret med rød ring).
For at få Silverlight til at fungere, skal du åbne Danmarks arealinformation i Internet Explorer, da Silverlight understøttes af denne browser.

Dette kan gøres på to måder:

1) Ved at trykke i øverste højre hjørne på de 3 prikker, hvor du vælger  ”Åbn med Internet Explorer”

2.Ved at søge efter Internet Explorer

Tryk på forstørrelsesglasset i nederste venstre hjørne, hvor du i søgefeltet skriver  ”Internet Explorer”

Nogle gange kan Active X være i vejen for kørsel af Arealinfo:

Sådan slås ActiveX-filtrering fra for individuelle websteder

1. Åbn skrivebordet, og tryk eller klik derefter på ikonet Internet Explorer på proceslinjen.

2. Gå til det websted, hvor du vil tillade kørsel af ActiveX-objekter.

3. Tryk eller klik på knappen Filtrer på adresselinjen, og tryk eller klik derefter på Slå ActiveX-filtrering fra. Hvis knappen Filter ikke vises på adresselinjen, er der ikke noget ActiveX-indhold, der filtreres på webstedet.