For Partnerorganisationer: Opsætning af AD FS 2.0, 2.1 og 3.0

Denne artikel er henvendt til partnerorganisationer som ønsker at sætte føderation via ADFS 2.0, 2.1 eller 3.0 op.

Hvad er føderation / sammenhængende login?

En føderation er i IT-termer et partnerskab mellem to uafhængige parter (sikkerhedsdomæner), som bygger på gensidig tillid og ubegrænset godkendelse af hinandens brugere i forhold til de beskyttede applikationer som stilles til rådighed via føderationen.

Føderation fungerer på den måde, at en partner via en Identity Provider/føderationsserver(Identity Provider er den server som kender din bruger og kan bekræfte en brugeridentitet) udsteder et token til en bruger i egen organisation/domæne, der kan anvendes til at opnå adgang til udvalgte systemer hos den anden partner i føderationen.

Partneren som leverer fagsystemet i føderationen kaldes en SP (Serviceprovider). SP'en som modtager et token, vil herefter give den pågældende bruger de mange adgange, som de udstedte tokens beskriver.

Føderation til Danmarks Miljøportal

I forbindelse med føderation til Danmarks Miljøportal: De partnerorganisationer som via en føderationsserver anvender Miljøportalens systemer kaldes IDP'ere. Danmarks Miljøportal og fagsystemer kaldes SP'ere.

Hent importværktøjer og vejledninger til opsætning af AD FS

Importværktøjer og vejledninger til opsætning af AD FS 2.0 og 2.1

Importværktøjer og vejledninger til opsætning af AD FS 3.0.

Vil du vide mere om føderation / sammenhængende login?

Hvad er sammenhængende log-in