Arealinformation: Download af data for et specifikt område, fx en kommune

Ønsker du at downloade data fra Danmarks Arealinformation for et område fx  en kommunen, er der her en trin-for-trin-guide:

1. Åbn Arealinformation

2. Vælg kommunen

- Vælg temalaget 'Kommunegrænser' i temagruppen 'Matrikulære grænser'.

- Zoom ind på din kommune, og

- højre-klik på kortet i kommunen med din mus og

- vælg "Hvad findes her".

- Klik herefter på den gule stjerne, der fremkommer i venstre side sammen med resultatet - derefter udvælger og marker du kommunen, som bliver gult på kortet.

3. Vælg temalag til download og eksporter

Når du vælger i temalaglisten til venstre, vælger du hvad der skal vises på kortet, men ikke hvad du vil downloade.

Hvis du derimod ønsker at vælge temalag til download, så skal du gå til "Andre værktøjer"oppe i værktøjsbjælken.

Der klikkes på "Eksportér data".

Derefter kan du vælge de temalag du vil download.
(Hvis du skal have flere temalag på en gang, holdes Ctrl tasten nede mens du klikker på de temalag, du ønsker at downloade.)

- klik 'Næste'

- Vælg 'Hent data for udvalgt område' og klik 'Næste'

- Vælg "Brug udvalgt objekt til udvælgelse" og klik 'Næste'.

Hermed har du valgt den kommune, du har fremsøgt og de udvalgte temalag du ønsker at downloade

- Vælg til sidst, hvilket filformat du ønsker

- og klik "Eksporter".

Nu bliver der dannet en pakke med de data for det specifikke område, du ønsker.

7. åbn og gem fil

- Klik på linket: "Vælg for at downloade" og du får en .zip-fil med de ønskede data.

- gem filen på din pc.

Webservice

Bemærk: Du kan også trække de landsdækkende lag fra den natlige kørsel af data fra dette link:

http://www.miljoeportal.dk/myndighed/Arealinformation/Sider/Download-data.aspx