Arealinformation: Download af data for et specifikt område, fx en kommune

Ønsker du at downloade data fra Danmarks Arealinformation for et område fx  en kommunen, er der her en trin-for-trin-guide:

1. Åbn Arealinformation

2. Vælg kommunen

- Vælg temalaget 'Kommunegrænser' i temagruppen 'Matrikulære grænser'.

- Zoom ind på din kommune, og

- højre-klik på kortet indenfor kommunegrænsen med din mus og

- vælg "Hvad findes her".

- Klik herefter på den gule stjerne, der fremkommer i venstre side sammen med resultatet (på "hvad findes her"), hvor du derefter udvælger og marker du kommunen, som bliver gult på kortet.

3. Vælg temalag til download og eksporter

I temalisten til venstre, vælger du hvad der skal vises på kortet, men ikke hvad du vil downloade.

Hvis du derimod ønsker at vælge temalag til download, skal du gå til "Andre værktøjer"oppe i værktøjsbjælken. (Hvis værktøjsbjælken ikke er vist, skal du blot dobbeltklikke ovenover Danmarkskortet eller klikke på møtrikken i øverste højre hjørne.)

Der klikkes på "Eksportér data".

Derefter kan du vælge de temalag du vil downloade.
(Hvis du skal have flere temalag på en gang, holdes Ctrl tasten nede mens du klikker på de temalag, du ønsker at downloade.)

- klik 'Næste'

- Vælg 'Hent data for udvalgt område' og klik 'Næste'

- Vælg "Brug udvalgt objekt til udvælgelse" og klik 'Næste'.

Hermed har du valgt den kommune, du har fremsøgt, og de udvalgte temalag du ønsker at downloade

- Vælg til sidst, hvilket filformat du ønsker

- og klik "Eksporter".

Nu bliver der dannet en pakke med de data for det specifikke område, du ønsker.

4. åbn og gem fil

- Klik på linket: "Vælg for at downloade" og du får en .zip-fil med de ønskede data.

- gem filen på din pc.

Bemærk: Du kan også trække de landsdækkende teamlag i format Shape eller GDB eller MapInfo  fra den natlige eksport af alle data fra dette link:

http://www.miljoeportal.dk/myndighed/Arealinformation/Sider/Download-data.aspx

Danmarks Miljøportal anbefaler at du bruger disse færdige pakker, hvis du skal hente data for større områder eller tit.