Rotter: Oprettelse af certifikat for tilkobling af 3. parts produkt til rottedatabasen

Hvis du ønsker at anvende Rotteweb (Sweco) eller GeoenvironRotter (Geokon) eller andet 3. parts produkt fra eksterne leverandører ud over Miljøportalens Rottehullet, så du automatisk kan indlevere data og se data fra Rottereden, har leverandøren brug for at der oprettes og sendes et brugercertifikat for den bruger, der skal tilgå fagsystemet.

Dette gøres i brugeradministrationen af kommunens lokale brugeradministrator. Den enkelte bruger skal være oprettet i brugeradministrationen og have tildelt én af følgende roller alt efter hvad bruger kontoen skal kunne:

Grundrolle: miljoe_rottedata_ administrationsdata_ skriv_kom

Grundrollen giver adgang til indtastning og redigering af rottedata. Grundrollen tildeles de kommunale brugere, der har behov for at indlevere data om rotteanmeldelser, sikringsordninger, og tilsyn.

Superrolle: miljoe_rottedata_ administrationsdata_ administration_skriv_ kom

Superrollen giver adgang til indtastning og redigering af data – akkurat det samme som grundrollen, derudover giver superrollen adgang til at kunne indsende den årlige indberetning til Miljøstyrelsen. Superrollen tildeles kommunale brugere, der skal godkende og indsende den årlige indberetninger til Miljøstyrelsen. Når brugeren har fået tildelt én rolle, skal brugeradministrator udstede et certifikat på brugeren. Dette gøres ved at klikke på det lille papir-ikon ud for brugeren i brugeroversigten.

Bemærk at dette er bedst at gøre i Chrome browseren, da certifikat vinduet popper op næsten med det samme i denne og at føderationsbrugere ikke kan få udstedt certifikat på sig. Det skal være en brugerkonto udenfor Single Sign on løsningen.

Det er meget vigtigt at du kun trykker én gang på knappen ”Indsend anmodning og hent certifikat”, og sender dette certifikat til leverandøren. Trykker du på knappen flere gange vil det udstedte certifikat blive erstattet med et nyt, og du skal dermed sende det seneste certifikat til leverandøren. Herefter fremkommer følgende vindue, hvor brugeradministrator skal indtaste en adgangskode (det er ikke nødvendigt at brugeradministrator benytter sin egen kode, det er en kode som leverandøren af 3.part skal bruge sammen med certifikatet).

Tryk på ”indsend anmodning og hent certifikat”. Knappen vil igangsætte genereringen af et certifikat, der vil blive pakket ind i en zip fil. Gem certifikatet på din PC ved at trykke ”gem som”. Zip filen indeholder to certifikat-filer, og det er den samlet zip-fil der skal sendes til leverandøren.