Arealinformation/ Overfladevand Vandløbsdata for borgere (vandløbskvalitet)

OBS: Nedenstående er tilpasset det nye Arealinformation, som går i luften i løbet af december 2017

Nedenstående trin for trin-guide gælder for fremsøgning af alle overfladevandsdata i Arealinformation. Guiden har taget vandløbsdata som eksempel.

Artiklen vil kun fokusere på selve fremsøgningen af vandkvalitetsdata og vil derfor ikke være en gennemgang af de generelle funktioner. I nedenstående trin for trin-guide, vil der istedet blive henvist til de relevante artikler, der gennemgår den aktuelle funktion.

Skal du have en hurtig hjælp til basisfunktionerne i Arealinformation, kan du med fordel læse vores vejledning: Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation

Du kan finde vandløbsstationerne på Danmarks Arealinformation:

1.

Gå ind på Danmarks Arealinformation

(http://arealinformation.miljoeportal.dk/distribution/ )

Du kan zoome ind til det relevante sted, du ønsker viden om ved at dobbelteklikke med musen på kortet.

2.

For at få adgang til temalaget "Dansk Vandløbsfaunaindeks (DVFI), skal du tilføje laget via lagkatalog. Temalaget ligger i kategorien "Overfladevand" under "natur og miljøovervågning", . I artiklen Arealinformation: Tilføje temalag via lagkataloget, kan du læse, hvordan du tilføjer temalaget til din temaliste.

Når du har tilføjet "Dansk Vandløbsfaunaindeks (DVFI)" i  din temaliste, vil det se ud som vist på billedet nedenfor.

Vandløbsstationerne kommer herefter tilsyne. Hver enkelt station vil være farvede i forhold til den stand vandløbskvalitetten er for den givende station.

3.

Måden du får de konkrete data ud på de enkelte vandløbstationer, er:

3a ved at trykke på "informationspunkt" i værktøjslinjen "bruge kortet"

3b efterfølgende trykke på den vandløbstation, du er interesseret i. Efter nogle sekunder kommer stationen frem i  resultatlisten, der er placeret i venstre side.

3c Du trykker derefter på pilen i resultatlisten.

4.

Derpå kommer nedenstående billede op, som indeholder generel information, om den aktuelle vandløbstation.

Her har du mulighed for at trække forskellige rådata, der er opsamlet på stationen

Fx "indeksværdier er en rapport hvor du kan se hvornår, der er blevet bestemt vandløbskvalitet og ex. hvilken å der er tale om.