Arealinformation: Se din ejendom fra luften

Ved brug af flyfotos og ortofotos fra miljøkortet, Danmarks Arealinformation, er det muligt, med det blotte øje, at se hvordan din ejendom har ændret sig fra 1945 til i dag.

Danmarks Miljøportal har lavet en trin for trin guide der gennemgår, hvordan du kan se din ejendom fra luften.

Trin for trin-guide

1)

2

Du åbner værktøjslinjen ved at klikke på ikonet med en skruetrækker og en svensknøgle.

3)

Find frem til din ejendom (dit hus) eller din by:

Hvis du direkte kan finde din ejendom/dit hus/ din by på kortet skal du zoome ind til din ejendom.

eller:

Hvis du gerne vil fremsøge din adresse på arealinformation, kan du klikke på fanen "søge og finde" og efterfølgende vælge "vejnavn og husnr." i værktøjslinjen.

Du skal huske at skrive stort begyndelsesbogstav på vejnavnet.

Du kan i artiklen: Arealinformation: Find din ejendom, læse hvordan du fremsøger din ejendom.

4)

I venstre side af skærmen vil du finde en liste med temaer.

Her skal du scrolle ned og finde temaegruppen "baggrundskort".
Du kan nu vælge fra hvilket årstal dit luftfoto skal vises. Sæt flueben ved det valgte årstal.

5)

Ved at sætte flueben ved 2 forskellige år og skubbe på slideren kan du gør temaet gennemsigtigt og skifte ved at se luftbilledet for 2 år eller se dem oven på hinanden.

OBS: Vi kan anbefale, at du læser artiklen: Rettighederne til brug af Ortofotos inden du gør brug af kort fra Arealinformation!