Arealinformation: Se rådighedsindskrænkninger nær din ejendom

På kortet, Danmarks Arealinformation, kan du se om der er bygge -og beskyttelseslinjer nær eller på en ejendom. Dette er nyttig viden for både Landmænd, borgere og miljørådgivere.

Danmarks Miljøportal har herunder lavet en trin for trin vejledning i, hvordan du kan fremsøge disse oplysninger.

Trin for trin guide

1)

2)

På kortet vil du i venstre side se, at der er adskillige temaer defineret. Find temaerne 'Bygge- og beskyttelseslinjer' samt 'Bygge- og beskyttelseslinjer (GST)' og fold temaerne ud ved at klikke på det lille (+) foran temaet.

3)

Zoom ind på det område på kortet du er interesseret i og vær opmærksom på, at zoomniveauet gør undertemaerne markérbare - altså du kan benytte dem kun ved særligt zoom niveau.

4)

Slå de undertemaer til du finder interessante og afvent, at de valgte undertemaer kommer til syne udtrykt via symboler på kortet. Symbolerne illustrerer de signaturforklaringer, der befinder sig under hvert tema.

5)

Åbn værktøjslinjen ved at trykke på menuknap.PNG som befinder sig oppe i højre hjørne af kortet.

6)

Klik på 'Information'-funktionen i værktøjslinjen, for at aktivere informationssøgningen.

Herefter klik på det farvesymbol i kortet som rækker ind over dit område. Derved kan du se hvilke myndigheder som er ansvarlige for skraveringen på kortet og vedligeholdelsen af data.