Arealinformation: Se områder med høj naturværdi (HNV)

På Miljøkortet, Danmarks Arealinformation, kan du fremsøge områder med høj naturværdi (HNV). Data om biologisk mangfoldighed er indsamlet af myndigheder samt frivillige, der har registreret artsobservationer i offentligt tilgængelige databaser. Du kan derfor se, hvilke arealer der rummer de største biodiversitetsværdier. Det er nyttigt for både borgere, landmænd og sagsbehandlere i det offentlige.

Miljøportalen har lavet en trin-for-trin-guide til, hvordan du finder HNV i dit område.

1)

2)

Fremsøg din ejendom f.eks. ved hjælp af zoomfunktionen.

3)

Gå hen i venstre side og fold Naturdata-temaet ud ved at klikke i det lille + ved siden af temanavnet.

4)

Klik HNV temaet til ved at sætte flueben i boksen. Der vil nu fremkomme en masse farve skraveringer på kortet, disse kan omsættes til værdier ved at klikke på signatur-tegnet ved siden af HNV-temaet:

5) TIP! ønsker du at få dine matrikeloplysninger på kortet så vælg det tema som hedder "Matrikulære grænser". Du kan også skrue lidt ned for farverne i Naturdata ved den lille træk-knap ved siden af det overordnede tema. Så vil du bedre kunne se hvor din matrikelgrænse går henne.

Er du interesseret i at vide hvilke data som indgår i kortlægningen af HNV, kan du læse mere om emnet i artiklen: Naturdata: hvilke naturlag indgår i HNV-kortlægning?.