Arealinformation: Særlige indvindings -og indsatsområder på grundvand

På Danmarks Arealinformation kan du se, hvor der er særlige indvindings -og indsatsområder i forhold til at beskytte grund- og drikkevand.  Guiden tager udgangspunkt i  "følsomme indvindingsområder". Der gælder dog den samme fremgangsmåde, hvis du istedet  er interesseret i at se indsatsområder.

Du skal være opmærksom på at indvindings- og indsatsområder ikke er det samme.

Trin for trin- guide

1.

2.

Under temalag "drikkevand og grundvand "sætter du fx hak i "følsomme indvindingsområder

Hvis teksten er grå, er det fordi, du ikke er zoomet ind til synligt niveau. Måden du lettest kan gøre det på er ved at klikke på  "følsomme indvindingsområder" hvor nedenstående boks kommer tilsyne, hvor du trykker på "zoom to visible scale"

3.

For at få signaturbeskrivelsen frem, skal du trykke på den lille pil, der er placeret til venstre for temanavnets titel fx. følsomme indvindingsområder

Hvorefter nedenstående kommer frem.

For at få det bedste overblik vil det være en fordel, hvis du kun vælger et temalag ad gangen, da symbolerne godt kan ligge oven i hinanden og dermed kan det være svært at få et overblik.

4.

Ønsker du at vide præcis hvad et tema dækker over i forhold til lovparagraffer eller sagsbehandling, skal du vælge funktionen metadata ved at klikke på temalaget  "følsomme indvindingsområder" og vælg "Vis metadata".

Husdyr kan også have indflydelse på vores grund- og drikkevand. I artiklen: Grundvand: Husdyrgodkendelse, kan du læse, hvordan du på Danmarks Arealinformation finder disse oplysninger.

I artiklen: Drikkevand: følsomme indvindingsområder  kan du læse, hvordan du på Danmarks Arealinformation kan se hvilke områder tæt på din bolig, der er omfattet af grundvandslovgivningen.