JordTjek website: Sådan finder du jordforureningsattest online på adresse

Denne vejledning forklarer hvordan man via Jordtjek kan finde jordforureningsattest på ens adresse eller andre områder i Danmark. Disse data kan frit fremsøges af offentligheden.

1) Gå ind på websitet til JordTjek

Skærmen vil nu se således ud:

2) I højre øverste hjørne findes Informationsknappen, der forklarer, hvad sitet kan benyttes til.

3) I feltet over kortet skal der indtastes den pågældende adresse, som man er interesseret i informationer om. En dropdown menu vil komme til syne med forslag efterhånden som man taster.

4) Man vælger den pågældende adresse og herefter vil siden skifte og begynde at zoome ind i kortet til adressens placering, markeret med en lille knappenål:

5) Ved at klikke en enkelt gang på knappenålen startes en fremsøgning af Jordforureningsattesten. Attesten vil efter ca. 20 sek. komme frem i bunden af siden. Man kan også ved tvivl om signatur aftegningerne, klikke på det lille spørgsmålstegn udfor forklaringen og der vil dukke en tekstboks frem med tegnforklaring.

6) Du kan markere linket til attesten og sætte det ind i et nyt browservindue, derved får du den pdf som du efterfølgende kan udskrive eller gemme på din pc:

TIP! hvis du ønsker at kunne gøre dette via din telefon så kig i denne vejledning for JordTjek app'en

Ønsker du derimod at kunne vise jordforureningsdata på et kort sammen med andre af Miljøportalens data så se bl.a. hvordan man søger Natur frem på Arealinformation og Hvad gælder for mig