Kan jeg få koordinater med på mit kort i Arealinfo?

Desværre er det ikke på nuværende tidspunkt muligt at tage Arealinfo med sig på tablet "ud i marken" og orientere sig på tablet.

Men mange ting kan forberedes hjemmefra og man kan f.eks. få god brug at muligheden for at afsætte koordinater i et kort, printe det ud og tage det med sig sammen med en GPS.

Se hvordan du afsætter koordinater i kortet her:

2) Åbne værktøjslinjen i kortet vej at klikke på ikonet i højre øverste hjørne.

3) Zoom ind i kortet ved at dobbeltklikke og Klik derefter på det lag du ønsker at se på kortet. I dette tilfælde har vi valgt Naturdata og "Besigtigelse (flader)".

4) Klik i fanen Koordinater og Mål og klik på "Afsæt koordinat" så denne knap bliver grøn. Derefter klikker man i kortet på de punkter man ønsker koordinater på.

Vil man gerne have koordinaterne i et andet format, bruges den lille pil ved feltet "Udpeget koordinat" og der foldes nogle valg af formater ud.

Ønsker du at udskrive dette kort så brug Print Screen-knappen på dit tastatur og udskriv fra eks. Paint programmet eller sæt udsnittet ind i et Word Dokument.

Man kan nu se med sin egen gps i marken hvor et område eller evt matrikel er afgrænset.

OBS! vil man slette et koordinat igen klikker man blot i den sorte koordinat-boks.